Taxi Waaksma en Taxi de Jong opnieuw naar de rechter

Taxi Waaksma en Taxi de Jong gaan opnieuw naar de rechter om de aanbesteding voor WMO-vervoer in Noordoost Friesland. Dat berichten diverse lokale media. Een deel van die concessie gaat naar twee bedrijven in Assen: VMNN en Dorenbos. Waaksma was 30 jaar lang verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer in de regio. De nieuwe aanbesteding moet ingaan op 8 januari volgend jaar voor de duur van vijf jaar.

Kern van het bezwaar is dat de twee bedrijven uit Assen in de toekomst zullen fuseren en dezelfde eigenaar hebben. Dat werd medio juli bekend, toen algemeen directeur Bert Jacobs van de VMNN de fusie aankondigde. Waaksma vindt dat zij daarom van de opdracht moeten worden uitgesloten. Zie hiervoor verder de toelichting onder het kopje “basepoints”.

Vorig jaar is de opdracht door de inkoopsamenwerking gesplitst in een opdracht voor een mobiliteitscentrale en een opdracht voor het vervoer zelf. De opdracht voor het vervoer zelf is na de aanbesteding over gedaan. Een dergelijke constructie om het vervoer en de logistiek te splitsen, leverde eerder chaos op in de regio rond Barneveld en Wageningen.

Bron: aanbestedingsnieuws.nl

Geef een reactie