Whitepaper voor het opzetten van een tender voor printer cartridges

Nijmegen (NL), 4 juli 2016 – Het inkopen van printer cartridges staat bij de meeste organisaties niet bovenaan de inkoopagenda. Toch valt hier voor organisaties nog veel winst te behalen. Zowel financieel, als op het gebied van kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Pelikan en Tender Services Group hebben een uitgebreid whitepaper opgesteld rondom dit thema.

Printer cartridges zijn bij veel grotere organisaties onderdeel van het totaalpakket kantoorbenodigdheden. Omdat het C-artikelen zijn, wordt er door inkopers vaak niet specifiek op ingezoomd. Onterecht, want er is veel winst te behalen aan de inkoopzijde. Reden voor Pelikan om samen met Tender Services Group een whitepaper op te stellen met aanbevelingen rondom de inkoop van printer cartridges. De whitepaper is gratis te downloaden van de Pelikan website www.pelikan-printing.nl/inkopen.

Printer cartridges vormen een lastig thema
Erik Andriessen, European Marketing Manager bij Pelikan vertelt: “Wij merkten dat veel inkopers het thema printer cartridges lastig vinden. Alternatieve printer cartridges zijn vanwege de kostenbesparingen interessant. Maar als je die ook in beschouwing neemt, dan is er een enorme diversiteit aan kwaliteit op de markt en zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hebben geprobeerd om een document op te stellen, waarin de diverse kwaliteitsstandaarden en certificaten beschreven worden. Zodanig, dat de inkoper op een eerlijke en goede manier kan vergelijken. En ja, ons belang is natuurlijk, dat men daardoor ook alternatieve printer cartridges in de vergelijking meeneemt.”

Inkooptraject printer cartridges
Naast informatie over printer cartridges bevat de whitepaper veel informatie over het inkooptraject. Hoe zet je een dergelijk project op? Welke inkoopmethode kies je? Hoe integreer je MVO in het project? Al deze vragen worden beantwoord. Daarnaast gelden voor publieke en semi-publieke organisaties aparte regels. In de bijlage van de whitepaper wordt uitgebreid aandacht besteed aan openbaar aanbesteden.

Mariëlle van der Keur, directeur van Tender Services Group licht toe: “Aanbesteden blijft een hele opdracht. We werken al jaren aan de professionalisering van opdrachtgever en opdrachtnemer. Enerzijds door kennis en ervaring uit te wisselen en anderzijds door angst en vooroordelen weg te nemen. Gezien alle wijzigingen in wet-en regelgeving verwachten wij steeds meer aanbestedingen dus goede voorbereiding is en blijft essentieel. Juist ook bij het soort producten zoals printer cartridges!”.

Geef een reactie