Veelgemaakte fouten door inschrijvers op TenderNed

Auteur: Nicky de Haan (Adviseur bij Tender Services Group)

Moet u digitaal via TenderNed inschrijven op een aanbesteding? Bereidt u dan goed voor en maak uw digitale dossier tijdig in orde. In aanbestedingsland komt u namelijk niet weg met het verweer dat het niet aan u lag, maar aan de computer. Waar lopen inschrijvers vaak tegenaan en hoe kunt u dit voorkomen?

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor het werken met TenderNed. Het meest cruciale gegeven in TenderNed is misschien wel uw mobiele nummer. Dit nummer wordt gebruikt voor het toesturen van de transactiecode waarmee u de inschrijving moet ondertekenen en indienen. Heeft u een foutief nummer opgegeven? Dan ontvangt u geen transactiecode en kunt u de inschrijving niet indienen. Zorg er dus voor dat uw persoonlijke gegevens correct in TenderNed staan.

Mobiel nummer toevoegen aan TenderNed

TenderNed waarschuwt u soms bij het leeglaten van verplichte velden, maar het is geen applicatie waarin u geen fouten kunt maken. Zo kunt u bij een niet-openbare procedure bijvoorbeeld documenten uploaden onder “Mijn inschrijving”, terwijl u zich nog niet heeft aangemeld. Uploadt u de documenten onder “Mijn inschrijving” in plaats van onder “Mijn aanmelding”? Dan ontvangt de aanbestedende dienst deze documenten niet bij de aanmelding, wat tot gevolg kan hebben dat u niet wordt uitgenodigd tot inschrijven. Uploadt uw documenten dan ook op de juiste plaats.

Mijn aanmelding

Controleer uw inschrijving en schrijf daadwerkelijk in op de aanbesteding! Alleen het beantwoorden van de eisen en criteria of het uploaden van documenten is niet voldoende. Zolang u de inschrijving niet ondertekend met een transactiecode heeft de aanbestedende dienst geen inschrijving van u ontvangen. Waak ervoor dat u intern wel uw dossier in orde heeft, maar deze niet in de digitale kluis belandt. Kortom, doorloop altijd volledig de laatste stap van de aanmelding of inschrijving.

Inschrijven op de aanbesteding

Wilt u goed beslagen ten TenderNed-ijs komen? Kijk op

Werken met TenderNed

en meldt u aan voor een van onze trainingen. De eerste volgende training staat gepland op 24 mei te Leeuwarden!

 

Geef een reactie