Onderhoud TenderNed, 19 december 2014

Vrijdag 19 december 2014 is TenderNed tussen 15.00 uur en 18.00 uur niet bereikbaar. TenderNed voert op dat moment de decemberrelease van dit jaar door. Bij deze release wordt onder andere doorgevoerd dat nieuwe ondernemingen zich enkel nog op TenderNed kunnen registreren, mits zij een eHerkenningsmiddel hebben. Daarnaast zal de importkoppeling met de tSenders worden aangepast aan de laatste eisen van de TED.

Normaal gesproken voert TenderNed dergelijke werkzaamheden buiten kantooruren uit. Voor deze laatste release van het jaar 2014 is dat helaas niet mogelijk. Om ervoor te zorgen dat diverse kluissluitingen van digitale aanbestedingen geen hinder van de werkzaamheden ondervinden, heeft TenderNed dit moment zorgvuldig gepland. Daarnaast zijn lokaal beheerders van aanbestedende diensten middels een gerichte mailing op deze werkzaamheden geattendeerd. Zodoende kunnen zij hierop anticiperen.

Zoals hierboven beschreven, hebben nieuw te registreren ondernemingen  na deze release een eHerkenningsmiddel nodig voor de registratie. Om geen hinder te ondervinden bij deelname aan aanbestedingen, adviseert TenderNed om dit middel tijdig aan te schaffen. Aanbestedende diensten kunnen hierop inspelen door de geïnteresseerde ondernemingen  in hun aankondiging of berichtgeving op deze verplichting te attenderen.

Eerdere berichtgeving meldde dat de verplichting voor eHerkenning op 20 december in zou gaan. Door deze vervroegde release op 19 december, gaat de verplichting feitelijk een dag eerder in.

Bron: TenderNed, 12 december 2014

Geef een reactie