Inbesteden bij de Rijksoverheid

Momenteel staan er twee grote kwesties op het gebied van inbesteden bij de overheid in de spotlight. De scanwerkzaamheden voor het Nationaal Archief en de Rijksschoonmaakorganisatie.

Nationaal Archief

Op 9 september 2015 is er in de Tweede Kamer een debat geweest over de scan- en digitaliseringswerkzaamheden voor het Nationaal Archief. Het debat heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de kamerbrief van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 26 juni 2016. Het onderzoek kunt u teruglezen via pprc.eu.

In de eerdere kamerbrief gaf de minister een toelichting op het feit dat er geen aanleiding is tot het terugdraaien van de inbesteding van de dienstverlening voor het Nationaal Archief door de Belastingdienst. De Kamer heeft vervolgens om een debat verzocht. Over de in dit debat ingediende moties is op 22 september gestemd. Beide moties zijn aangenomen en zijn na te lezen op tweedekamer.nl.

Bron: PIANOo / PPRC / Tweede Kamer, september 2015

Rijksschoonmaakorganisatie

De OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) heeft een klacht ingediend bij de Commissie van Aanbestedingsexperts over de juridische houdbaarheid van het inebsteden van de schoonmaak binnen de Rijksoverheid en de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO). Zij baseert zich hier ook op de eerdere klacht die was ingediend m.b.t. de scanwerkzaamheden bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. Destijds heeft de Commissie het advies gegeven dat deze scanwerkzaamheden moesten worden aanbesteed. De schoonmaakbranche kijkt dan ook uit naar het advies van de Commissie.

Wilt u meer weten over de Commissie van Aanbestedingsexperts? Dat kan middels een training van Tender Services Group, kijk voor meer informatie op werkenmettenderned.nl/training/commissie-van-aanbestedingsexperts

Bron: Cleantotaal, september 2015

Geef een reactie